OFTE STILTE SPØRSMÅL

Hva er Sanosil?
Sanosil er en patentert løsning laget av en unik sammensetning av hydrogenperoksid og sølv. Sanosil er det ideelle produktet for overflatedesinfeksjon og vannbehandling.

Hva er spesielt med Sanosil?
Sanosil dreper like effektivt muggsopp, mikrober, bakterier og uønsket lukt. Sanosil er dokumentert 99.9999% effektivt, og det finnes ingen kjent mikrobiologisk resistens til produktet. Løsningen benyttes på en rekke sykehus i både Europa og Amerika. Sanosil er EPA-godkjent (Environmental Protection Agency) og ikke giftig. Sanosil er ikke skadelig for overflater, og etterlater ikke rester eller avfall. Sanosil er bevist å bekjempe Clostridium Difficle, MRSA, svineinfluensa H1N1, fugleinfluensa H5N1, HIV-1, Salmonella, E. Coli, mugg, sopp og Rhinovirus (den vanligste årsaken til forkjølelse).


Er Sanosil trygt og ikke giftig?
Ja. Sanosil er kategorisert som lite giftig, og er trygt for både mennesker, kjæledyr og miljøet. Ingrediensene i Sanosil har blitt benyttet i århundrer for å styrke immunforsvaret, og er helt trygge.


Lukter Sanosil sterkt, slik som blekemiddel?
Nei. Sanosil er både lukt-, farge- og smaksfritt.


Er Sanosil miljøvennlig?
Ja. Ingrediensene i Sanosil brytes ned til vann og oksygen, og forurenser ikke miljøet med giftige biprodukter.


Er Sanosil godkjent hos Environmental Protection Agency (EPA)?
Ja. Sanosil er EPA-registrert for overflatedesinfeksjon (EPA Reg. nr. 84526-1) og vannbehandling (EPA Reg. nr. 84526-3 og EPA Reg. nr. 84526-4).


Hva er forskjellen på Sanosil og andre desinfeksjonsmidler?
Suveren effekt: Sanosil er et allsidig desinfeksjonsmiddel som tar knekken på et bredt spekter av bakterier, virus og sopp. Sanosil fungerer bedre eller minst like godt som andre desinfeksjonsmidler.

Økt sikkerhet: Blekemidler og flere andre kjente desinfeksjonsmidler er kreftfremkallende og mutagene. De kan også forårsake alvorlige irritasjoner for øyne, hud og luftveier. Sanosil inneholder ingen giftige ingredienser og er det tryggeste valget av desinfeksjonsmiddel.


Hvorfor benytte peroksidbaserte produkter istedenfor klor?
Det finnes mange fordeler ved å benytte peroksid istedenfor klor. Innen helsevesen og overflatedesinfeksjon er Sanosils peroksidprodukter EPA-godkjente for «fogging». Ved å danne en tåke (fog), kan produktet spres effektivt og jevnt på overflater, selv der det er vanskelig å komme til. Denne teknikken eliminerer behovet for vanlig desinfisering med spray og klut.


Sanosils produkter er effektive, luktfrie, økonomiske og har lang holdbarhetsdato. Produktene kondenserer ikke, gir ingen korrosjon og kan brukes selv på sensitivt utstyr. Hydrogenperoksid, hovedingrediensen i Sanosil, brytes ned til oksygen og vann som er trygt for både mennesker og miljø.


Klor er et kraftig desinfeksjonsmiddel som produserer giftige biprodukter ved bruk. I tillegg har klor en sterk og markant lukt, og kan gi korrosjon. Til forskjell fra Sanosil er ikke klorprodukter egnet til «fogging». Bruk av klor til drikkevannsbehandling kan påvirke både smak og lukt. I tillegg har klorproduktene kortere holdbarhet, og er derfor mindre egnet til industrielt bruk. Klorprodukter er også mindre effektivt mot biofilm enn Sanosils peroksidbaserte produkter.


Hva skiller Sanosil fra andre peroksidbaserte biocider?
Sanosil er en patentert løsning som består av en stabilisert blanding av hydrogenperoksid og sølv. Hydrogenperoksid fungerer som oksidasjonsmiddel, og sølvet øker den antibakterielle effekten. Den komplekse fremstillingsprossessen av Sanosil sørger for at hydrogenperoksidet stabiliseres, samtidig som den antibakterielle effekten tidobles. Dette gjør Sanosil mye mer effektivt enn andre hydrogenperoksidbaserte produkter på markedet. Resultatet er en suveren væske med overlegen effekt mot patogener og lang holdbarhetsdato.


Hvorfor er Sanosil bedre enn vanlig desinfeksjon med klut?
Ved desinfeksjon med klut spres mikroorganismer fra overflate til overflate. Dette øker sjansen for å spre smitte. Sanosils produkter krever ingen tørking eller skylling av overflater etter bruk. Produktet sprayes enkelt på, og overflaten er ferdig desinfisert. Denne metoden gjør Sanosil til det foretrukne desinfeksjonsmiddelet for desinfeksjon av rom og forvaskede overflater.


Bidrar Sanosil til å forhindre ny kontaminering?
Ja. Etter bruk etterlater Sanosils produkter et usynlig lag av sølvioner på overflaten. Dette laget bidrar til å forhindre ny kontaminering i en periode etter desinfiseringen.


Hva menes med «berøringsfri desinfeksjon»?
Desinfeksjon med klut sprer mikroorganismer fra overflate til overflate. Sanosil er et ufarlig produkt som kan sprayes direkte på, uten å berøre overflaten. Sanosil trenger ikke tørkes eller skylles av overflaten etter bruk.


På hvilke overflater kan man bruke Sanosil?
Sanosil kan benyttes på de fleste overflater. For eksempel:
- Toaletter og vasker
- Benkeplater
- Dørhåndtak
- Leker
- Sportsutstyr og treningsapparater
- Medisinsk utstyr
- Badstuer
- Møbler
  mfl.